Archive for January, 2009

Båtene mine

Friday, January 16th, 2009

Jeg er altså i ferd med å skifte jobb igjen, det blir faktisk den 3 stillingen jeg har hatt på de circa 2 årene jeg har jobbet for RXT. Men forskjellen på å være tekniker og navigatør var ikke merkbar for noen hjemme siden jeg fortsatte på det samme crewet. Men nå er jeg altså blitt serviceingeniør og blir dermed mer på kontoret og mindre på sjøen. Men jeg tenkte det var en bra anledning til å vise frem båtene jeg har vært på (og til å teste ut bilder i wordpress). Det må sies at jeg har disse bildene fra serveren ombord og at jeg ikke har tatt andre enn bildet av Sara Maatje 9 selv.

Første gangen jeg dro ut for RXT var litt antiklimaktisk siden jeg tenkte at dette var en jobb med masse reising og sånt, og så endte jeg opp med å mønstre på Ocean Pearl i Bergen.

Ocean Pearl

Ocean Pearl

Men det var bare en tur, og neste turen gikk til Baku, hvor vi rigget opp fire båter som vi så dro nordover til Kashagan med.

Geofizik1

Geofizik1

Geofizik1 som var gunbåten vår, her med kanonene på slep.

Caspian Maria

Caspian Maria

Caspian Maria ble brukt delvis som kabelbåt (som ikke var noen stor suksess) og som verksted til å vedlikeholde bøyer og kabler.

Sara Maatje 2

Sara Maatje 2

Sara Maatje var en god kabelbåt. Jeg var aldri noen hel tur ombord der.

Sara Maatje 9

Sara Maatje 9

Til slutt har vi Sara Maatje 9, som var der som reserve gunbåt i tilfelle Geofizik skulle få problemer, og som vi bare brukte til å frakte ting.

Prosjektet i Kashagan var ikke så stort og når vi var ferdig der gikk vi i gang på Shan Deniz utenfor Baku, da med 2 nye båter som er de samme som vi fremdeles bruker.

Pacific Wyvern

Pacific Wyvern

Pacific Wyvern er kabelbåten vår.

Neftegaz 64

Neftegaz 64

Neftegaz 64, som jeg mønstret av for et par dager siden, er gunbåten vår.

Alle disse båtene, med unntak av Sara Maatjene har jeg vært en eller flere turer på enten som tekniker eller navigatør. Det har vært både morsomt å lærerikt, men nå blir det altså mindre tid på sjøen til gjengeld skal jeg besøke alle crewene sikkert flere ganger spredt utover. Så endel reising blir det nok fremdeles.