Archive for January, 2005

Mer om vandrehistorien

Saturday, January 29th, 2005

Historien om det amerikanske marinefartøyet og det kanadiske fyret har jeg hørt og lest flere ganger før, men jeg har aldri sjekket noe mer omkring historien. Når Eira var så snill å legge igjen en link til siden sin med kopi av historien fra en norsk avis ble jeg så nysgjerrig at jeg søkte litt. Det første jeg fant var en offisiell avisning/forklaring fra den amerikanske marinen, men jeg fant også to forskjellige klipp fra norske aviser med historien (klipp1,klipp2). Dessverre sto det ikke noe sted hvor utklippene kommer fra. Jeg må si jeg er litt overasket over hvor utbredt den historien er og at den til og med har blitt trykket i norske aviser er aldeles festlig :).

En god gammel historie

Monday, January 17th, 2005

Når jeg rotet gjennom noen gamle papirer fant jeg en utskrift av en god gammel vandrehistorie, og fikk meg en god latter. Så her er historien til glede for mine (sannsynligvis få) lesere:

Actual radio conversation of a US Naval ship with the Canadian authorities of the coast of Newfoundland in 1995:

  • The American Naval ship: Please divert your course 15 degrees to the North to avoid collision.
  • The Canadians: Recommend YOU divert YOUR course 15 degrees to the South to avoid a collision.
  • The American Naval ship: This is the aircraftcarrier USS Linken, the second largest ship in the United States Atlantic fleet, we are companied by three DESTROYERS, three CRUISERS, and numerous SUPPORT VESSELS. I DEMAND that you change your course 15 degrees to the North. That’s one five degrees North or countermeasures will be undertaken to ensure the safety of this ship.
  • The Canadians: This is a lighthouse, it’s your call.

Programvares livssyklus

Monday, January 3rd, 2005

Kom over et veldig bra essay i dag om livssyklusen til programvare. Det forklarer på en veldig grei måte hvilken rolle både kommersiell og FOSS (free and open source software) har. Det ligger her: The Care and Feeding of FOSS.