Archive for December, 2004

Å Vestland, Vestland når eg ser deg slik, med brukne bein og smerteskrik

Sunday, December 19th, 2004

Jeg var på mitt livs mest surrealistiske konsert i går. “Fliflet/Hamre morer julen inn” er en tradisjon som har vært holdt i endel år nå. Disse konsertene pleier å være overaskende og morsomme, i går ble dog konserten endel mer spesiell enn forventet. Som mange som har vært på konsert med de før vet har Gabriel Fliflet en raumatisk sykdom som har gjort at han har måttet sitte i rullestol deler av tiden. I de siste årene har dette bedret seg mye på grunn av proteser han har fått blant annet i hoftene.

Fliflet kom først på scenen og skulle ta et dansetrinn når han falt og slo seg og fikk hjelp til å komme seg opp, men måtte da spørre om det var en lege til stede. Etter noen minutter kommer så Ole Hamre inn på scenen på krykker og forteller at han for noen dager siden skulle skli på isen med ungene og knakk foten og endte på haukeland på rommet ved siden av gjestepianisten deres Harald Dahlstrøm som også knakk foten samtidig. Nå hadde altså surrealistisk nok Fliflet også knekt foten! Men, fortsatte han, de hadde invitert endel gjester og hadde lyst til å improvisere en konsert for oss.

Så mens halvparten av det egentlige bandet ble kjørt på legevakten fikk vi høre en fantastisk (ihvertfall under omstendighetene) improvisert konsert. Andreas Fliflet åpnet showet med å spille glade jul på sag (og få hele salen til å synge med). Deretter kom noe så sært som et shanty kor på scenen (sært men veldig artig). Deretter diverse andre gjester blant annet (såvidt) Sissel Kyrkjebø som de hadde valgt til årets juleartist eller noe sånt og derfor delte ut fenalår til (derav også tittelen). Før de avsluttet med deilig er jorden på sag og selvfølgelig “Å hoppla hei, jeg er en ekte cowboy”. Alt i alt en veldig artig konsert. Her er forresten BTs framstilling av det.