Archive for the ‘Data’ Category

Nytt i linuxverden

Tuesday, November 9th, 2004

De siste par dagene har det kommet mye nytt og fancy i linuxverden:

I går kom novell med sin nye enterprise desktop (som er bygd på suse) . Dette ble faktisk også en stor nyhet i bl.a dagbladet og aftenposten.

Fedora Core 3 ble også sluppet i går (release notes). Og siden man tross alt følger med i tiden, som det heter i reklamen, har jeg selvfølgelig oppdatert :). Så dette er den første blogposten som er skrevet fra FC3. Og for ikke å være dårligere enn novell kom også redhat med en ny beta2 av redhat enterprise 4.

Firefox 1.0 ble endelig sluppet i dag noe som har slashdotet sidene til mozilla.org. Fine ting, hvis du vil laste den ned foreslår jeg at du bruker firefox.no. Og jeg sitter selvfølgelig og skriver i 1.0 nå.

Dette er stilig, så oppdatert på “the latest and greatest” er det sjelden jeg er :).

Kommentarspam

Sunday, October 24th, 2004

Har det siste døgnet for første gang blitt utsatt for spam på kommentarene på bloggen. Dette er åpenbart for å øke sjansene for at websiden de reklamerer for skal komme høyt i søkemotorer siden kommentaren bare er et tilfeldig sitat, men med en url. Har nå lagt inn noen stikkord som gjør at kommentaren modereres. Jeg håper dette holder, hvis ikke må jeg vel gå grundigere til verks neste gang.

websikkerhet

Tuesday, September 21st, 2004

For oss som har vært så uheldige å ha med aetat sine websider å gjøre, har det vært til endel irritasjon at de er stengt mellom 23.00 og 07.00. Nå har aftenposten spurt hvorfor.

Svaret er interessant. Sitat: “Vi har laget en tjeneste for brukerne våre som gjør at de jobber direkte inn i vår database. Da ønsker vi en kontinuerlig overvåking av hva som skjer, …..” og videre ” Til enhver tid kjøres det sikkerhets- og overvåkingsprogrammer for å fange opp alt som skjer på systemet. I tillegg sitter det noen personer som kan gripe inn dersom det skulle være nødvendig.”.

Dette må så vidt jeg kan skjønne bety at sikkerheten i databasene deres er så dårlig at de ikke tør å kjøre systemet uten at noen sitter og sjekker manuelt at ikke noen prøver å cracke det. Dette synes jeg det er vanvittig at de slipper unna med. Jeg lurer på om det er noen bedrifter i norge som stenger websidene sine om natten, og om det finnes noen it-avdeling i noe privat firma som hadde sluppet unna med slikt.

Oppdaterte

Tuesday, August 10th, 2004

Jeg oppdaterte til wordpress 1.2 i dag, og det ser jo ut til å ha fungert fint. Den nye versjonen skal blant annet ha støtte for plugins, og endel andre ting som kan være kjekt å ha selv om jeg vel ikke bruker noen av de (ennå?).

Fedora Core 2

Wednesday, May 19th, 2004

Oppdaterte til Fedora Core 2 i dag. Fungerte glimrende. Det eneste savner nå er mer pakker for fc2, men det kommer seg vel med tiden.